Είχα κάτι πράσινα μήλα που από ξινά έγινα γλυκά κι έτσι έψαξα για μια εύκολη και γρήγορη γλυκιά λύση.
700 γρμ μήλα
2 αυγά
200 γρμ ζάχαρη
200 γρμ αλεύρι που φουσκώνει
100 γρμ βούτυρο
200 ml φρέσκο γάλα
μια βανίλια
ξύσμα από 1 λεμόνι και το χυμό του
μισό κουταλάκι κανέλα
ζάχαρη άχνη προαιρετικά
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες.Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.Προσθέστε το βούτυρο που έχετε λιώσει είτε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων όπως έκανα εγώ.Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Στη συνέχεια ένα ένα τα υλικά προσθέστε το ξύσμα,το γάλα,τη βανίλια και την κανέλα.Στο τέλος το αλεύρι που ανακατεύετε καλά για να μη κάνει σβόλους.
Τελευταία προσθέστε τα μήλα και τα μια σπάτουλα ή κουτάλα ανακατεύετε να πάνε παντού.
Είτε αλευρωβουτυρώνετε τη φόρμα είτε βάζετε αντικολλητικό χαρτί.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 180 βαθμούς για 50-60' περίπου.Με το ξυλάκι που χρησιμοποιούμε για τα σουβλάκια δείτε αν είναι ψημένο μέσα.
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε ζάχαρη άχνη μόλις κρυώσει.
Μέσα μένει σαν κρέμα και νομίζω ότι είναι ιδανική για παιδιά και γι'αυτό δοκιμάστε.
700 γρμ μήλα
2 αυγά
200 γρμ ζάχαρη
200 γρμ αλεύρι που φουσκώνει
100 γρμ βούτυρο
200 ml φρέσκο γάλα
μια βανίλια
ξύσμα από 1 λεμόνι και το χυμό του
μισό κουταλάκι κανέλα
ζάχαρη άχνη προαιρετικά
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες.Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.Προσθέστε το βούτυρο που έχετε λιώσει είτε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων όπως έκανα εγώ.Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Στη συνέχεια ένα ένα τα υλικά προσθέστε το ξύσμα,το γάλα,τη βανίλια και την κανέλα.Στο τέλος το αλεύρι που ανακατεύετε καλά για να μη κάνει σβόλους.
Τελευταία προσθέστε τα μήλα και τα μια σπάτουλα ή κουτάλα ανακατεύετε να πάνε παντού.
Είτε αλευρωβουτυρώνετε τη φόρμα είτε βάζετε αντικολλητικό χαρτί.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 180 βαθμούς για 50-60' περίπου.Με το ξυλάκι που χρησιμοποιούμε για τα σουβλάκια δείτε αν είναι ψημένο μέσα.
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε ζάχαρη άχνη μόλις κρυώσει.
Μέσα μένει σαν κρέμα και νομίζω ότι είναι ιδανική για παιδιά και γι'αυτό δοκιμάστε.
10 comments:
Αχ και μόλις έκανε η μάνα μου τα μήλα στρούντελ. Αυτό είναι πιο εύκολο! Την επόμενη φορά. Πολλά φιλιά!
Καλώς την!! κάθε φορά που βλέπω μια εκδοχή μηλόπιτας θέλω να φτιάξω αυτή!!
Πολλά φιλιά
mahler76 την επόμενη φορα τα μηλα πες τη μαμα μηλοτουρτα ;)
Ξανθη εδω τη λένε ρουστικη,χωριατικη ....δεν ξέρω γιατί.
Αφου την έφτιαξα εγω εσυ μπορείς και θα την κανεις καλύτερη!
Πολύ ωραία μηλόπιτα! θα μου αρέσει πολύ που μέσα θα είναι σαν κρέμα! Πρωτότυπο!!!
Εύκολο και γλυκό σαν την οικοδέσποινα!
Θα την δοκιμάσω, γιατί οι συνταγές σου μου...πάνε!
Σε φιλώ κοριτσάκι μου!!!!
Καλημέρα! Ωραία!!! Την κράτησα τη συνταγή! Πόσα μήλα είναι 700 γρ? χαχαχα!
mia maria ειναι αφράτη,την έφαγα ολη μονη μου!
Γιαγια Αντιγονη να μου πεις αν σου άρεσε
Hfaistiwnas ήταν 3 μεγάλα μήλα
Post a Comment